Köszönőlevél

Köszönőlevél

Mi nők a csapatban…

Többségünket csak a kíváncsiság vezérelt mikor azon a bizonyos őszi napon beléptünk a helyi tűzoltószertár ajtaján.
Piros autó, kék lámpa, néhány tömlő…gondoltuk egyszerű feladat lesz! De ez nem  így van.
Bizony rengeteg ismeretlen dologgal találkoztunk. Melyek azóta már közelebb kerültek hozzánk.

Nem feledhető a finom étel illata, amivel első alkalommal fogadtak minket az önkéntesek férfi tagjai. /szerencsére ez a jó szokásuk azóta is megmaradt/ Vacsora mellett aztán meséltek nekünk munkájukról, felszerelésükről, versenyekről, riasztásokról, izgalmas és vicces, szomorú és fájdalmas élményekről. Majd hagytak nekünk időt arra, hogy eldöntsük aktívan részesei szeretnénk-e lenni ennek a csapatnak. Természetesen kétség se férhetett hozzá: Igen!

Tavasszal aztán már egy közelgő versenyre gyakoroltunk a fiúkkal együtt. Igaz, ami igaz, sok segítségre volt szükségünk. De mi kitartóak voltunk, és kihoztuk magunkból amit csak lehetett.
Persze mi nők szerettük volna ösztönszerűen otthonosabbá tenni ezt a környezetet. Ha már elhatároztuk, meg is tettük. Van köztünk olyan aki jól főz vagy süt, súrol, varr, fest, vakol, fát vág, kertészkedik… , és még sorolhatnám. S ezt szívesen is teszi a közösségért. Így aztán meg is szépült a mi kis szertárunk.

Együtt köszöntöttük az újévet, közösen táncoltunk a farsangon, és a tűzoltó bálon is élveztük egymás társaságát.
Az egyesület férfi tagjai keményen dolgoztak a zord időjárás okozta problémák elhárításán. Vannak akik hivatásosként is dolgoznak vagy dolgoztak, olyanok akik egészen mással foglalkoznak. De még is szabadidejük nagy részében szorgalmasan tevékenykednek az egyesület munkájában. Sok tapasztalattal rendelkeznek. A fiatalok pedig tanulnak tőlük, képzik magukat.
Sok meghívást kapnak versenyekre, bemutatókra, találkozókra. Mindig a legtöbbet hozzák ki magukból.

Bízunk benne, hogy hamarosan felkészülten melléjük állhatunk, és megmutathatjuk hogy mit is tanultunk.
Valamint bízunk abban is, hogy akik először esetleg kétkedve fogadtak bennünket nőket a csapatban, mostanra már szívesen látnak minket és dolgoznak velünk.
S az elkövetkezendő sikereket együtt ünnepelhetjük!

Mert mivel ünnepel a tűzoltó?_ Víz ! Víz ! Víz !
Ilyenkor senki, még a parancsnok úr sem maradhat szárazon!


by